top of page
 • Hvem leder koret?
  Rune Herholdt har været dirigent for koret siden korets start d. 5. februar 2008! Rune er også daglig leder men får hjælp af det legandariske ÅGS-team, som hjælper med alt lige fra indmeldelser til planlægning af koncerter, cafe-arrangementer og andet.
 • Hvem er pianist i koret?
  Koret har siden begyndelsen haft følgende pianister: 2008 - 2009 Jakob Gunnertoft (Århus) 2009 - 2009 Peter Dencker (Randers) 2009 - 2014 Knud Mortensen (Skanderborg) 2014 - Peter Sørensen (Mariager)
 • Hvilke sange synger I?
  Vi synger en blanding af moderne og oldschool 3-stemmigt gospel og er meget inspireret af den amerikanske gospelscene. Hver semester byder på mange nye sange. Eksempel på 'oldschool' Eksempel på 'moderne'
 • Hvor god skal man være for at synge med?
  I Århus Gospel Singers er det lysten der driver værket. Koret er åbent for alle, også for dig der ikke har sunget i mange år. Du behøver altså ingen sangerfaring og koret er åbent for nye sangere hele året! (Du må altså gerne starte midt i et semester)
 • Hvor langt er et semester?
  Et semester indeholder typisk 15-17 øvere. I efteråret ligger øverne fra sidst i august til først i december I foråret ligger øverne fra først februar til først i juni. Se semesterets datoer under menuen 'kalender'.
 • Hvor mange koncerter holder I?
  Vi tilstræber at synge til minimum to arrangementer pr. semester. Semestret sluttes som regel med en jule- eller forårskoncert. Se programmet for semesteret under menuen 'kalender'.
 • Hvordan bliver jeg en del af koret?
  Du melder dig ind i koret ved at udfylde indmeldingsskemaet og betale medlemsgebyret. Du melder dig ind til vores kor-øvere og der er som regel åbent for indmeldinger 30 min før og efter kor-øverne. Du skal ikke melde din ankomst men blot dukke op. I døren vil korets goddaw'ere tage godt imod dig. Det koster i øjeblikket 750 kr/semester (Efterår 2019) (studerende/pensionister 600 kr/semester) Du kan betale kontant, mobilepay eller med DK-kort. Det er ikke muligt at melde sig ind online.
 • Hvordan forløber en typisk øveaften?
  En typisk øveaften begynder med 10 min opvarmning. Efter opvarmingen går vi igang med aftenens sange. Der vil altid være både kendt og ukendt materiale til en kor-øver. Kl 20.00 holder vi 10 min kaffepause hvorefter vi igen fortsætter arbejdet. Vi slutter aftenen med at synge Hans Christian Jochimsens udgave af Velsignelsen og Angels.
 • Hvordan tilmelder jeg mig fællesspisning?
  1. Tilmeld dig på gospel-opslagstavlen ved infobordene sidste tirsdag inden fællesspisning. 2. Send en sms til korets kok. (David Etienne - +45 26 20 39 79)
 • Jeg har hørt I er et meget socialt kor! Hvad betyder det?
  Vi ønsker at prioritere det sociale miljø¸ ved forskellige tiltag som fællesspisning, koncerter, gospelmadpakken CafeDeluXe, velkomsttaffel, shelterture, lejre mm. Vi ønsker at være et kor hvor nye venskaber opstår og opfordre til at drage omsorg for hinanden. Koret er stort, og derfor kan det være svært at starte alene i koret. Tag derfor meget gerne en ven eller veninde med og husk at melde dig til fællesspisning og andre sociale arrangementer. Aarhus Gospel Fellowship er også et oplagt sted at komme hvis du ønsker at møde nye mennesker.
 • Hvad koster det at synge med?
  Fra efteråret 2024 koster det 850 kr/semester for almindelige medlemmer. (Pensionister og studerende 700 kr/semester) Forårssemestret starter sidst i januar og slutter sidst i maj/starten af juni! Efterårs-semestret starter typisk midt august og slutter først i december! Hvert semester tæller omkring 15-18 øvegange! Send en mail hvis du ikke har råd!
 • Hvornår øver I?
  Vi øver tirsdage fra kl. 19-21. Se datoerne under menuen 'kalender'.
 • Jeg begyndte midt i semesteret, skal jeg stadig betale fuld pris?"
  Som udgangspunkt skal du - men glæd dig over at prisen ligger i den billige ende sammenlignet med tilsvarende gospelkor andre steder i Danmark. Hvis du kun kan synge med hver anden gang skal du også betale fuld pris.
 • Hvilken stemmegruppe hører jeg til?
  Koret synger trestemmigt og fordeler sig på stemmegrupperne Sopran, Alt og Tenor. Sopran-stemmen synger oftest melodien og er den lyseste af kvindestemmerne. Har du en lys talestemme vil sopran-stemmen ofte være den rette for dig. Alt-stemmen synger ofte 2.-stemmen og er traditionelt kendetegnet ved at være den mørkeste af kvindestemmerne.* Har du en mørkere talestemme vil alt-stemmen ofte være den rette for dig. Tenor-stemmen er i moderne gospel den eneste herre-stemme. I Århus Gospel Singers er der ingen bas-stemme. Alle mænd synger derfor tenor! Er du stadig i tvivl om hvilken stemmegruppe du tilhører, er du meget velkommen til at prøve dig frem til du finder den rette stemmegruppe. * Er du kvinde og har en meget mørk stemme kan du også synge Tenor-stemmen. Oplever du at det er svært at synge de høje toner i alt-gruppen er du velkommen blandt tenorerne.
 • Jeg vil gerne øve mig hjemmefra, hvad gør jeg?"
  Du kan hente noderne og øvetoner under menuen 'Download'.
 • Kan jeg få noder på de sange vi synger?
  Under menuen 'Download' kan du hente noder og enkelte øvetoner. Noderne er vejledende!
 • Kan jeg få solistundervisning i koret?
  Ikke i øjeblikket, men vi arbejder på at finde en egnet sanglærer. Du er velkommen til at sende en mail til Rune for at få nogle forslag til sanglærer!
 • Kan jeg begynde midt i semestret?
  Ja - du er velkommen til at begynde midt i semesteret. Vi byder løbende nye sangere velkommen. Husk - der er ingen optagelsesprøve og du skal ikke melde din ankomst!
 • Skal man være kristen for at synge med?
  Nej! Vi blander os naturligvis ikke I hvad du tror på. Aarhus Gospel Singers er 100% for alle med lyst til at synge gospel. Gospelmusikken er den afroamerikanske kirkes "salmer" og sangene handler om Gud. Ordet gospel er det engelske ord for 'evangelium' som på dansk betyder "Det glade budskab"
 • Er koret på facebook?
  Koret har en lukket gruppe på facebook kaldet 'Århus Gospel Singers'. Pt er der omkring 560 medlemmer i gruppen. Ønsker du at blive medlem er det selvfølgelig også muligt. Du skal bare anmode om det, så sker det ret hurtigt af sig selv. Find den her: https://www.facebook.com/groups/aarhusgospelsingers Koret har også et facebook site som du kan finde her: https://www.facebook.com/aarhusgospelsingers/
 • Kan koret bookes?
  Ja - kontakt Rune på info@runeherholdt.dk / 51940518
bottom of page