top of page

HERHOLDT / JEFSEN QUARTET

LYT TIL PLADEN HER:

For Good And All

Resting Place

Load

GAFFA | Anmeldt af Ivan Rod 
Tirsdag d. 26-01-2016 kl. 08:00

Århusiansk gospelbetvinger begiver sig ud ad vokaljazz- og pop-vejen

 

Rune Herholdt er først og fremmest kendt som leder af Jyllands største gospelkor, Aarhus Gospel Singers, som forsanger i ensemblet Rune Herholdt & The Gospelbrothers og som manden bag Aarhus Gospel Fellowship.

 

Men – at dømme efter hans nye album, Amazone – har han kunstneriske ambitioner, der rækker udover genren, gospel. Amazone er således ti nye sange fra Rune Herholdts side – ti personlige vokaljazz- og pop-sange, som forløses i samarbejde med kontrabassisten Jens Jefsen, pianisten Hans Esbjerg, trommeslageren Jesper Bo Knudsen og nogle få gæstemusikere.

 

Og den forløsning fremstår både overskudsbetonet og rutineret. De fleste af albummets numre er på engelsk, to på dansk, men alle kredser de om kærligheden og om frygten for at miste den. Om konsekvensen af miste kærligheden og stå alene. Og helt generelt efterlades man som lytter med det indtryk, at Rune Herholdt både som sangskriver og sanger har et stort register og følelsesregister at gøre godt med. Vellykkede numre som Loadog Oh My Oh My vidner i dén grad herom.

Oh My Oh My

Silence Of The Night

Red Mig Nu

På Vej

Winding Way

Amazone

With No Disguise

bottom of page